Menu:

Woezel en Pip

Woezel en Pip is voor veel jongere kinderen een leuke serie. Het kan gezien worden als een held voor hen omdat ze veel meemaken. De kinderen kunnen Woezel of Pip als held hebben of ze kunnen hen beide leuk vinden. Deze helden zijn bij de meisjes en jongens erg gewild. Er zijn dan ook verschillende producten van Woezel en Pip op de markt verschenen. Voor de jongste kinderen die net kunnen lopen is het leuk om Woezel en Pip van hout aan te schaffen, er zit een touw aan en zo kunnen zij hier mee rondlopen. Er kan ook gekozen worden voor een serie leuke boeken over Woezel en Pip, bijvoorbeeld Woezel en Pip op vakantie. Zij beleven dan een leuk avontuur en het kan worden voorgelezen aan de kinderen, maar kinderen kunnen ook aan de hand van de plaatjes zelf vertellen wat Woezel en Pip allemaal mee gaan maken tijdens de vakantie. Ook op de computer kunnen kinderen veel doen met Woezel en Pip. Zo kunnen de kinderen bijvoorbeeld online een kleurplaat inkleuren of een spelletje spelen waarin zij Woezel of Pip kunnen zijn. Ook volwassenen kunnen helemaal gek zijn van Woezel en Pip, er zijn een groot aantal kaarten verkrijgbaar van deze helden. Deze kun je zelf gaan sparen maar je kunt ze ook versturen met een verjaardag of zomaar.

Kinderen kunnen gek zijn op de kleurplaten van Woezel en Pip, deze kun je op internet vinden en voor hen printen. De kinderen kunnen dan samen naar Woezel en Pip kijken terwijl ze aan het kleuren zijn, ze weten dan precies welke kleuren Woezel en Pip hebben en dit kunnen ze natekenen. Als het te snel gaat voor hen of Woezel en Pip zijn niet op de tv, dan kan er gekozen worden voor een leuk boek. Dit kunnen de kinderen er dan bij leggen en dan kunnen ze kleuren gebruiken die de helden hebben.

Je kunt ook samen naar Woezel en Pip kijken op de tv, dit is voor de kinderen leuk en ze leren ook veel woorden bij. De woordenschat gaat als zij tv kijken snel vooruit. Kinderen horen en zien van alles, dit slaan zij op en zeker als zij het een paar keer hebben gezien wil dat zeggen dat ze het gaat onthouden. Ze zullen zelf mee gaan praten en nadat het op de tv is afgelopen aan je gaan vertellen wat ze hebben gezien, dit is goed voor de taalontwikkeling van de kinderen. Vraag ook aan de kinderen wat zij hebben gezien en vraag eens wat door, misschien hebben ze ook op de details gelet. De woordenschat van de kinderen kan door deze helden zeker worden uitgebreid, iedere keer beleven deze twee vriendjes weer een nieuw avontuur waar de kinderen van kunnen genieten. Ze vinden het heerlijk als zij naar hun favoriete serie mogen kijken, dus laat de kinderen geen Woezel en Pip missen, het is leerzaam en je hebt ook even tijd voor jezelf. Natuurlijk kun je er ooklekker bij gaan zitten.