Menu:

Dora the explorer

Dora the explorer is bij jongere kinderen erg populair. Veel meisjes van een jaar of drie of vier vinden Dora helemaal geweldig. Ze kunnen samen met Dora dansen en zingen. Dit zorgt er voor dat de kinderen als ze naar Dora kijken niet op de bank blijven zitten, ze gaan actief mee doen. Dora is Engels gesproken maar het is nu ook vertaald naar het Nederlands, kinderen kunnen hierdoor veel leren. Je kunt ook als de kinderen wat ouder zijn de Engelse Dora kiezen, dan kunnen zij ook twee talen leren. Het zou kunnen zijn dat de kinderen tweetalig worden opgevoed en als dit de talen Nederlands en Engels zijn dan is Dora een geschikt programma om hen beide talen goed te leren. Met de jongste kinderen kun je samen tv gaan kijken en vertellen wat Dora allemaal doet. Tijdens het programma worden er ook vragen aan de kinderen gesteld. De kinderen geven dan antwoord en de taalontwikkeling wordt door dit programma ook gestimuleerd. Dora is daarom voor de kinderen goed voor de taalontwikkeling, de woordenschat en voor de motoriek, ze kunnen namelijk mee dansen en springen. Voor de kinderen is dat een leuke bezigheid en als je zelf even wat moet doen kun je de kinderen Dora laten kijken, daar houden zij de aandacht zeker vast!

Er zijn veel producten op de markt van Dora, te denken aan een T-shirt, een dekbed maar ook kleurplaten. Kinderen kunnen zich daarom ook iedere dag weer vermaken met Dora. Als de kinderen jarig zijn of met sinterklaas kun je denken aan de producten van Dora. Je doet hen hier een groot plezier mee en je zorgt er ook voor dat ze zelf bezig kunnen zijn. Je kunt in het begin samen met de kinderen gaan kleuren, maar na een tijdje kunnen ze zelf ook de kleurplaat in gaan kleuren of na gaan kleuren van de bestaande Dora platen. Laat de kinderen daarom ook eens alleen aan de slag gaan met het speelgoed van Dora.

Dora op de televisie is voor veel meisjes erg leuk. Als ze nog niet naar school moeten is het dan ook erg leerzaam voor hen. De kinderen kunnen leren tellen, ze leren de namen van dieren en ze kunnen de kleuren leren. Maar er is veel meer waar de kinderen de hele dag door van kunnen leren. Het is daarom niet goed om de kinderen de hele dag Dora te laten kijken al is het nog zo leerzaam. Afwisseling is voor kinderen belangrijk, zorg er daarom voor dat je ook Dora speelgoed hebt zodat je dat tussendoor met de kinderen kunt doen als zij blijven vragen naar Dora. Een ouder broertje of zusje kan ook samen met een jonger broertje of zusje samen een spelletje gaan doen over Dora. Ook kan er een puzzel worden aangeschaft over Dora en kunnen de kinderen leren puzzelen. Zo zie je maar dat het een erg leerzame held is voor de kinderen waar zij echt een paar jaar mee vooruit kunnen en veel van kunnen leren.