Menu:

Bumba

Bumba is voor kinderen een grote held. Ze kunnen hier helemaal in opgaan en hier van genieten. Bumba is een klein figuurtje met een puntmuts, deze is geel en heeft twee rode stipjes. Dit is dan ook het eerste wat de kinderen zullen herkennen. Bumba heeft ook vaak een geel jurkje aan met een hartje in het midden, maar dat is niet altijd zo want Bumba kan ook andere kleren aan hebben. Stel je een voor, in de wintermaanden doet hij een jas aan en zien de kinderen het hartje niet meer, maar zeker weten dat zij Bumba toch herkennen aan zijn puntmuts. Er zijn verschillende boeken van Bumba op de markt gebracht, waaronder Bumba en de picknick. Als je dit boekje met de kinderen gaat bekijken dan kunnen de kinderen de producten benoemen die op de afbeeldingen te zien zijn, hierbij kan gedacht worden aan een appel, vlinders, drinken, een konijn, een bord, een lepel en vogels. Dit is dan alleen nog maar de voorkant van het boekje die al zoveel figuren bevat die de kinderen bij naam kunnen noemen. Er zijn ook kleurplaten te vinden op het internet, maar je kunt ook een kleurboek aanschaffen voor de kinderen. Een kleurboek kan als voordeel hebben dat de kleurplaten niet door het huis slingeren, ze hebben alles van Bumba nu in een boek bij elkaar liggen. Maar je hebt dan ook de kans dat de kinderen op alle kleurplaten een beetje in gaan kleuren, leer hen daarom ook dat ze eerst af moeten maken waar ze mee zijn begonnen.

Als je kinderen Bumba als held hebben dan kun je hier alles van aanschaffen, je kunt ook de slaapkamer maken in het teken van Bumba dan kunnen de kinderen er heerlijk over gaan dromen. De kinderen willen niets liever dan dag en nacht bij de held zijn, ze kunnen daarom een leuk dekbed krijgen van Bumba, maar je kunt ook de kamer in het thema Bumba maken. Denk dan eens aan verschillende raamstickers en muurstickers, deze kunnen op de ramen en muren worden geplakt, maar kunnen er ook af worden gehaald als de kinderen deze willen verplaatsen of als er een andere held in de plaats gaat komen. Dit is ideaal en je houdt geen kapotte muren over!

Ga eens op internet kijken wat er verkrijgbaar is van Bumba. Je kunt bij de zoekmachine gaan kijken naar de afbeeldingen van Bumba. Als de kinderen hier helemaal gek van zijn kun je er een paar uitzoeken en uitprinten. Je kunt dan de slaapkamerdeur vol hangen met de Bumba plaatjes, je laat de kinderen natuurlijk lekker meehelpen, zo ben je samen een leuke tijd bezig en de kinderen worden hier ook moe van. Ze vinden het geweldig als ze mogen helpen en het is hun eigen slaapkamer die ze nu mooi gaan maken, ze doen zeker hun best. Ook het samenwerken wordt door de superheld Bumba gestimuleerd als ze samen de kamer mooi gaan maken.