Menu:

 

Kikker

Kikker is al heel lang bekend en doet het al jaren erg goed. Er komen zo nu en dan nog stukjes van op de tv en er zijn verschillende boeken over verschenen. Kikker staat bekend om zijn groene kleur, grote ogen boven op zijn kop en door zijn rood met wit gestreepte broek. Het is net een grote zwembroek die hij aan heeft. Kikker is vaak samen met zijn vriendjes en dan gaan ze samen leuke dingen doen, ze beleven daarom ook een groot aantal avonturen als ze bij elkaar zijn. Je kunt ook zorgen dat de kinderen Kikker kunnen gaan helpen, er zijn namelijk ook boeken en werkbladen verschenen van Kikker, bijvoorbeeld “Kikker helpt zijn vriendjes, help mee”. Kikker gaat met zijn vrienden ook vaak graven, weet jij al wat ze dan gaan vinden? Het is een leuke ontdekking om alle avonturen van Kikker te ontdekken, de boeken helpen hier zeker bij. Bij de Kikker boeken zijn prachtige afbeeldingen aanwezig, deze kun je aan de kinderen voorleggen en dan kunnen zij hier zelf een verhaal bij maken. Je kunt ook het verhaal voorlezen en dan samen met de kinderen bespreken wat er op de afbeeldingen te zien is. Dit is een beetje afhankelijk van de leeftijd, maar de kinderen kunnen vaak aan de hand van de afbeeldingen ook bedenken wat Kikker gaat beleven.

Samen lezen met de kinderen over Kikker zorgt er voor dat de kinderen steeds meer woorden leren. Je kunt de afbeeldingen ook uitvergroten en dan samen met de kinderen gaan bespreken. Vraag de kinderen eens wat ze allemaal zien en wat Kikker allemaal gaat doen. De taalontwikkeling van de kinderen wordt zo gestimuleerd, maar de fantasie wordt ook geprikkeld. De kinderen moeten namelijk na gaan denken over wat ze allemaal kunnen beleven aan de hand van de afbeeldingen. Zou het goed aflopen of zou Kikker iets geks gaan doen? Laat de kinderen eens het hele verhaal bedenken en zorg dat zij tot in de details kunnen denken over de gevolgen. Dit zorgt namelijk ook voor meer inlevingsvermogen bij de kinderen.

Kikker heeft ook veel spulletjes, bijvoorbeeld kleurplaten en stickers. Als je wat leuks zoekt voor de kinderen dan kun je vast en zeker slagen als je de Kikker spullen aan wilt schaffen. Je kunt de winkel binnenlopen en kijken wat de opties zijn maar er zijn ook veel mensen die tweedehands spullen aanbieden op het internet. Dan kun je voor een leuke prijs wat Kikker spullen aanschaffen en misschien wel de slaapkamer van de kinderen op een andere manier indelen. Zorg er voor dat je samen met de kinderen een leuke tijd gaat krijgen en samen met Kikker en zijn vriendjes gaat dat zeker lukken. Ga samen een leuk verhaal bedenken en je kunt ook samen met de kinderen een leuke Kikker collage gaan maken, het enige wat je hiervoor moet doen is wat leuke afbeeldingen printen en met de kinderen op gaan plakken!