Menu:

Dribbel

Dribbel, de grote hond waar veel kinderen al snel van genieten. Het kan zijn dat de kinderen eerst wat bang zijn omdat het een grote hond is, maar het kan zijn dat dit een fase is en dat ze Dribbel daarna helemaal geweldig vinden. Dribbel is een goed figuur als je wilt ontdekken hoe de kinderen het zouden vinden als zij een hond krijgen. Je kunt de kinderen aan de hand van Dribbel voorbereiden op de komst van een Dribbel. Je kunt dan starten met een grote knuffel van Dribbel. De kinderen kunnen hier dan voor gaan zorgen en speel hier dan helemaal in mee, zo worden de kinderen nog beter voorbereid op de komst van een echte hond. Als je denkt dat de kinderen het leuk vinden en ze weten ook wat er gedaan kan worden en wat ze absoluut niet mogen doen dan kun je ook met een echte hond gaan oefenen. Natuurlijk let je zelf goed op de veiligheid, maar omdat de kinderen met Dribbel hebben geoefend zullen ze veel regels nog wel kennen! Het is daarom leuk dat je nu samen met de kinderen in de praktijk kunt gaan oefenen. Van Dribbel zijn ook veel boeken en kleurplaten verschenen. Het is leuk om deze boeken samen te lezen, je kunt de kinderen namelijk veel woorden leren als zij deze afbeeldingen zien. Je kunt ook een deel uitvergroten en er bij gaan schrijven wat de kinderen allemaal benoemen. De boeken waar de kinderen nog lang niet op uitgekeken zijn, zijn de boeken van Dribbel. Je kunt namelijk je verjaardag vieren samen met Dribbel en ook samen op stap gaan met Dribbel. De kinderen zullen de boeken er vaak bij pakken als zij de kans krijgen om hier van te genieten.

Het grote boek van Dribbel zorgt er voor dat kinderen snel leren lezen, de woordenschat gaat er enorm mee vooruit. Kinderen kunnen zelf benoemen wat ze zien en je kunt het ook voorlezen, er zijn boeken waar de woorden namelijk ook bij staan geschreven. De kinderen mogen dan aanwijzen waar ze het op de grote afbeelding zien staan. De concentratie wordt hierbij ook op de proef gesteld omdat de kinderen goed leren te kijken.

Dribbel komt ook op de tv, het wordt niet iedere dag uitgezonden, maar als het komt zitten de kinderen vaak vast aan de tv, ze vinden het leuk om hier naar te kijken. Ga samen met de kinderen naar Dribbel kijken en vraag eens wat zij allemaal zien. De kinderen zien ook regelmatig de vader en de moeder van Dribbel, benoem dit ook, zodat de kinderen weten hoe het in de hondenfamilie zit. Als je zelf al een hond hebt kun je dit vergelijken met je eigen situatie. Wat is er anders? Waar moeten Dribbel en zijn familie op letten en wat eten ze? De kinderen kunnen op deze manier de fantasie en de werkelijkheid met elkaar vergelijken en zien ook in dat alles wat Dribbel doet niet in het echt kan want hoe kunnen honden nu zelf eten koken? Het is belangrijk om hier met de kinderen over te praten en zo kan Dribbel de grote held worden van jouw kinderen.